>

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-22





1-Özel hizmet tazminatına göre Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda bulunan personelden; kalkınmada öncelikli yörelere sürekli görevle atananlara bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürece diğerleri için kaç puana kadar ilave ödeme yapılabilir?

a) 15

b) 45
c) 75

d) 90

                                                             

2-Özel hizmet tazminatına göre Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda bulunan personelden; kalkınmada öncelikli yörelere sürekli görevle atananlara bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürece diğer yörelerden Bakanlar Kurulunca belirlenecek köy ve diğer yerleşim birimlerine sürekli görevle atananlara kaç puana kadar ilave ödeme yapılabilir?


a) 15
b) 30
c) 45
d) 60

                                                             


3-Özel hizmet tazminatına göre Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda görev yapanlardan; Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim veren okul mezunları için yüzde kaçına kadar tazminat ödenir?

a) 215
b) 168

c) 190

d) 230

                                                             

4-Özel hizmet tazminatına göre Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda görev yapanlardan; Yüksek Mühendis, Yüksek Mimar, Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı kariyerlerini haiz olup (Bunlardan Müdür ve daha üst merkez ve taşra birim yöneticileri dahil) 1-4 üncü derecelerden aylık alan ve kurumlarınca belirlenen büyük yatırım projelerinde fiilen çalışanlara bu projelerde çalıştıkları sürece ayrıca yüzde kaçına kadar tazminat ödenir?

a) %30
b) %40
c) %50
d) %60

                                                             

5-Özel hizmet tazminatına göre Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda görev yapanlardan; ilave ödeme yapılacak toplam personel sayısı, ilgili kurumun belirtilen kariyerleri haiz toplam personel sayısının yüzde kaçını geçemez?

a) %10
b) %15
c) % 3
d) % 5

                                                             

6-Özel hizmet tazminatına göre Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda görev yapanlardan; Dört yıldan aşağı yükseköğrenim veren okul mezunları için yüzde kaçına kadar tazminat ödenir?

a) %100

b) %90

c) %80

d) %95

                                                             

7-Özel hizmet tazminatına göre Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda görev yapanlardan; Lise dengi mesleki öğrenim veren okul mezunları için yüzde kaçına kadar tazminat ödenir?

a) %90
b) %85
c) %72
d) %54

                                                             

8-Özel hizmet tazminatına göre Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda bulunan personelden kalkınmada öncelikli yörelere sürekli görevle atananlara, bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürece ayrıca kaç puana kadar ilave yapılabilir?

a) 20 

b) 35

c) 55

d) 75

                                                             

9-Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda bulunan personelden açık çalışma mahallerinde fiilen çalışanlara, bulundukları kadrolar esas alınmak suretiyle, çalışılan her gün için belirlenecek oranlarda ve üçer aylık dönemler itibarıyla toplamı kaç puanı aşmayacak şekilde, dönem sonlarında ödenmek üzere ek özel hizmet tazminatı verilebilir?

a) 30
b) 60
c) 75
d) 90

                                                             

10-Özel hizmet tazminatına göre Avukatlık Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda bulunanlar için yüzde kaçına kadar tazminat ödenir?

a) %145
b) %155
c) %165

d) %135


                   
                                               
                                                             





657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-22

 Cevap Anahtarı






1-C
2-A
3-B
4-A
5-A
6-A
7-C
8-B
9-B
10-D











Etiket: İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, içişleri bakanlığı, Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık , gys, 2018 görevde yükselme, içişleri bakanlığı sınavı, şube müdürü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü, 2019 gys, gys kitapları,içişleri bakanlığı gys,içişleri gys,içişleri bakanlığı 2018 gys,2018 içişleri gys kitabı,görevde yükselme,gys içişleri bakanlığı,gys içişleri 2018,şef ve memur görevde yükselme sınavı, İçişleri Bakanlığı GYS, İçişleri Bakanlığı Şef GYS, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı, İçişleri gys kitabı, İçişleri gys kitapları, İçişleri Bakanlığı data şeflik, içişleri bakanlığı gys şef kitabı2018 görevde yükselme sınavı, 2018 gys çalışma soruları, anayasa gys soru cevap, gys sorular, gys şef, gys test, içişleri bakanlığı görevde yükselme, içişleri gys, sağlık gys, sınav, 

Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Sohbeti Aç
1
_
Görevde Yükselme Sınavlarını ziyaret ettiğiniz için teşekkürler!

Başlat

SON PAYLAŞILAN GÖNDERİ

Öne Çıkan Gönderiler

Yorumlar