>

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-8





1-Emniyet müdürleri ve bu sıfatı taşımakta olan emniyet teşkilatı mensupları olanlar hangi derece ve kademeye kadar ilerleyebilirler?

a) 1 inci derece son kademe

b) 2 nci derece son kademe

c) 3 üncü derece son kademe

d) 4 üncü derece son kademe

2-Teknik hizmetler sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel müesseselerde ifa edenlerle memuriyetten ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memuriyete girmek isteyenlerin teknik hizmetlerde geçen süresinden bu kanun ve bu kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda geçen sürenin tamamı ve geri kalan sürenin ne kadarının toplamı memuriyette geçmiş sayılarak bu süreler her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir?

a) 2/3

b) 3/4

c) 2/4

d) 1/3

3-Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel kurumlarda yapanlarla, memurluktan ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memurluğa girmek isteyenlerin sağlık hizmetlerinde geçen süresinden, bu kanun ve bu kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda geçen süreleri ile 196 ncı maddede belirtilen şekilde tespit edilecek mahrumiyet bölgelerinde en az kaç yıl çalışanların veya çalışacak olanların sürelerinin tamamı ve geri kalan sürelerinin kaçta kaçının toplamı memurlukta geçmiş sayılarak bu sürelerin her yılı için bir kademe ilerlemesi ve her üç yılı için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir?

a) 3 yıl – 3/4

b) 4 yıl – 3/4

c) 6 yıl – 2/3

d) 4 yıl – 2/3

4-Avukatlık hizmetleri sınıfına girenlerin memuriyete girmeden önce veya memurluktan ayrılarak avukatlıkla geçirdikleri sürelerin kaçta kaçı memuriyette geçmiş sayılarak, bu sürelerin her yılı bir kademe ilerlemesine ve her üç yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir?

a) 2/3

b) 3/4

c) 2/4

d) 1/3

5-Basın Kartları Yönetmeliğine göre, basın kartına sahip olmak suretiyle gazetecilik yaparak memurluğa girenlerin; meslekleriyle ilgili görevlerde istihdam edilmeleri şartiyle, fiilen gazetecilik yaparak geçirdikleri sürenin kaçta kaçı fiilen memuriyette geçmiş sayılarak, bu sürenin her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yılı bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir?

a)2/3

b)3/4

c)2/4

d)1/3

6-Özel okullarda öğretmenlik veya yöneticilik yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı emrinde memuriyet kabul edenlerin özel okullarda geçen hizmet sürelerinin kaçta kaçının her yılı bir kademe ilerlemesine ve her üç yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir?

a)2/3

b)3/4

c)2/4

d)1/3

7-657 sayılı DMK’nın 36. Maddesine göre değerlendirilecek hizmet süresinden sadece özel sektörde geçen süre kaç yılı geçemez?

a)4

b)6

c)8

d)12

8-2834 ve 2836 sayılı kanunlara göre kurulmuş olan Tarım Kredi ve Tarım Satış Kooperatiflerinde çalışanlardan sonradan memuriyete girenlerin bu kooperatiflerde geçen hizmetlerinin kaç yılı geçmemek üzere her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yılı için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir?

a)8

b)10

c)12

d)15

9-657 sayılı kanun hükümlerine göre öğrenim durumları, hizmet sınıfları ve görev unvanları itibariyle azami yükselebilecekleri derecelerin dördüncü kademesinden aylık almaya hak kazanan ve son …..yıllık süre içinde herhangi bir disiplin cezası almayanların kazanılmış hak aylıkları kadro şartı aranmaksızın bir üst dereceye yükseltilir?

a)4

b)6

c)8

d)10

10-657 sayılı DMK’nın 43 üncü maddesinin B bendine göre II sayılı cetvelde yer alan unvanlarda değişiklik yapmaya ve yeni unvanlar ilave etmeye hangisi yetkilidir?

a)Bakanlar Kurulu

b)İçişleri Bakanlığı

c)Devlet Personel Başkanlığı

d)Maliye Bakanlığı



                    

                                               
                                                             





657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-8

 Cevap Anahtarı






1-A
2-B
3-A
4-B
5-B
6-A
7-D
8-C
9-C
10-A


Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Sohbeti Aç
1
_
Görevde Yükselme Sınavlarını ziyaret ettiğiniz için teşekkürler!

Başlat

SON PAYLAŞILAN GÖNDERİ

Öne Çıkan Gönderiler

Yorumlar