>

Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Test-2




1- Resmî yazışmalarda hangisi tarafından belirlenen kodlama sistemine ve dosya planına uyulması zorunludur?

a) Devlet Personel Başkanlığı

b) Başbakanlık

c) İçişleri Bakanlığı

d) Bakanlar Kurulu

                                                             

2- Üzerinde ayrı bir gizlilik veya ivedilik derecesi bulunan gizli, hizmete özel, kişiye özel, ivedi ve günlü işareti taşıyan evrak hangisinin tanımıdır?

a) Özellik taşıyan evrak

b) Normal evrak

c) Hizmete özel evrak

d) Gizli evrak

                                                             

3- İzinsiz olarak açıklandığı takdirde millî güvenliği ve millî menfaatleri tehlikeye düşürecek olan evrak hangisinin tanımıdır?

a) Özellik taşıyan evrak

b) Değerli evrak

c) Hizmete özel evrak

d) Gizli evrak

                                                             

4- Hizmeti yürütmesi gerekenlerden başkası tarafından bilinmesine ihtiyaç duyulmayan evrak hangisinin tanımıdır?

a) Normal evrak

b) Değerli evrak

c) Hizmete özel evrak

d) Gizli evrak

                                                             

5- Gizlilik dereceli olmayıp ancak gittiği yerde ve önceki işlemlerinde belirli şahısların, amir veya sadece onun yetki verdiği personelin açabileceği veya makam sahibinin adına gelen evrak hangisinin tanımıdır?

a) İvedi Evrak

b) Kişiye özel evrak

c) Hizmete özel evrak

d) Günlü evrak

                                                             

6- Kapsamı bakımından derhâl ve süratle cevap verilmesi gereken evrak hangisinin tanımıdır?

a) İvedi Evrak

b) Kişiye özel evrak

c) Özellik taşıyan evrak

d) Günlü evrak

                                                             

7- Belirli bir zamanda veya evrakta belirtilen süre içinde bitirilerek muhatabı olan makama cevap verilmesi gereken evrak hangisinin tanımıdır?

a) İvedi Evrak

b) Kişiye özel evrak

c) Özellik taşıyan evrak

d) Günlü evrak

                                                             

8- Teminat mektupları ve para ihbarnameleri ile kendisi veya ekleri para, pul, çek, bono, hisse senedi gibi paraya çevrilebilen evrak hangisinin tanımıdır?

a) Mali evrak

b) Değerli evrak

c) Özellik taşıyan evrak

d) Ücretli evrak

                                                             

9- Özellik taşıyan ve değerli evrak dışında kalan evrak hangisinin tanımıdır?

a) Gizli evrak

b) Hizmete özel evrak

c) Normal evrak

d) Günlü evrak

                                                             

10- Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Merkezi idarenin merkez kuruluşları ile il ve ilçe kuruluşları arasındaki yazışmalar valilik kanalı ile yapılır. Ancak, talep niteliği taşımayan veya valilerin bilmeleri gerekmeyen, hesap ve teknik hususlara, ayrıntıya ilişkin istatistikî bilgilere, bazı maddi olay ve durumların kaydına, tespitine, belirlenmesine, bilinmesine veya aksettirilmesine ilişkin yazışmalar, valilik 
kanalından geçirilmeden, il kuruluşları ile merkezi idarenin merkez kuruluşları arasında yapılabilir. Hangi evrakın bu nitelikte olduğu valilikçe çıkarılan İmza Yetkileri Yönergesinde belirtilir.

b) Farklı illere bağlı il genel idare kuruluşlarının; il merkezlerinde ve ilçelerdeki genel idare kuruluşları arasındaki yazışmalar valilik ve kaymakamlık kanalı ile yapılır. Ancak, talep ve 
talimat niteliği taşımayan veya vali ve kaymakamların bilmeleri gerekmeyen, hesap ve teknik hususlara, ayrıntıya ilişkin istatistikî bilgilere, bazı maddi olay ve durumların kaydına, tespitine, belirlenmesine, bilinmesine veya aksettirilmesine ilişkin yazışmalar, valilik ve kaymakamlık kanalından geçirilmeden, doğrudan ilgili kuruluşlar arasında yapılabilir. Hangi evrakın bu nitelikte olduğu valilik ve kaymakamlıkça çıkarılan İmza Yetkileri Yönergesinde belirtilir.

c) Aynı ile bağlı il genel idare kuruluşlarının; il ve ilçe kademeleri, il merkezi ile aynı ya da farklı ilçelerdeki diğer kuruluşlar, bölge kuruluşları, mahalli idareler ve mahallî idare birlikleri arasındaki yazışmaların doğrudan yapılması esastır.

d) Talimat niteliği taşıyan veya vali ve kaymakamlarca bilinmesi gereken yazışmalar valilik ve kaymakamlık kanalı ile yapılır. Hangi evrakın bu nitelikte olduğu İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan İmza Yetkileri Yönergesinde belirtilir.


                 
                                               
                                                             





Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliği

 Test-2

 Cevap Anahtarı



1-B

2-A

3-D

4-C

5-B

6-A

7-D

8-B

9-C

10-D





Etiket: İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, içişleri bakanlığı, Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık , gys, 2018 görevde yükselme, içişleri bakanlığı sınavı, şube müdürü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü, 2019 gys, gys kitapları,içişleri bakanlığı gys,içişleri gys,içişleri bakanlığı 2018 gys,2018 içişleri gys kitabı,görevde yükselme,gys içişleri bakanlığı,gys içişleri 2018,şef ve memur görevde yükselme sınavı, İçişleri Bakanlığı GYS, İçişleri Bakanlığı Şef GYS, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı, İçişleri gys kitabı, İçişleri gys kitapları, İçişleri Bakanlığı data şeflik, içişleri bakanlığı gys şef kitabı, 2018 görevde yükselme sınavı, 2018 gys çalışma soruları, anayasa gys soru cevap, gys sorular, gys şef, gys test, içişleri bakanlığı görevde yükselme, içişleri gys, sağlık gys, sınav, görevde yükselme deneme testleri, görevde yükselme sınav soruları,görevde yükselme soru bankası pdf, görevde yükselme deneme sınavı pdf,
Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Sohbeti Aç
1
_
Görevde Yükselme Sınavlarını ziyaret ettiğiniz için teşekkürler!

Başlat

SON PAYLAŞILAN GÖNDERİ

Öne Çıkan Gönderiler

Yorumlar