>

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-13





1-İkinci görev verilemeyeceği ve her ne ad ile olursa olsun para ödenemeyerek yarar sağlanamayacağını ifade eden 87. Madde ile ilgili hangisi yanlıştır?

a) Sermayesinin tamamı Devlet tarafından verilmek suretiyle kurulan iktisadi kurumlar ile sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait bankalarda ikinci görev verilemez.

b) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan banka ve kuruluşlarda ikinci görev verilemez.

c) İdare, kuruluş ve bankalar tarafından sermayelerinin yarısından fazlasına katılmak suretiyle kurulan kuruluşlarla bunların aynı oranda katılmaları ile vücut bulan kurumlarda ikinci görev verilemez.

d) Asıl görevlerinin bulunduğu bucak, ilçe ve zorunlu hallerde iller belediyelerinin yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar ve mimarlarca yürütülmesi gereken teknik hizmetleri ikinci görev olarak verilemez.

                                                             

2-657 sayılı DMK’nın 88’inci maddesine göre memurlara asıl görevlerinin yanında verilebilecek görevler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Tabiplere; il ve ilçe sağlık müdürlüğü, il sağlık müdür yardımcılığı, halk sağlığı müdürlüğü, halk sağlığı müdür yardımcılığı, sağlık grup başkanlığı, baştabiplik, baştabip yardımcılığı ile il sağlık ve halk sağlığı müdürlüklerinde ilgili mevzuatı uyarınca tabipler tarafından yürütülmesi öngörülen şube müdürlükleri ikinci görev olarak yaptırılabilir.

b) Diş hekimlerine ve veterinerlere, meslekleri ile ilgili baştabiplik ikinci görev olarak yaptırılabilir.

c) Öğretmenlere; okul ve enstitü müdürlüğü, başyardımcılığı ve yardımcılığı görevleri, ikinci görev olarak yaptırılabilir.

d) Asıl görevlerinin bulunduğu bucak, ilçe ve zorunlu hallerde iller belediyelerinin yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar ve mimarlarca yürütülmesi gereken teknik hizmetleri ikinci görev olarak yaptırılabilir.

                                                             

3-Ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı, ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususlar hangisinin teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararı ile tespit olunur?

a) İlgili Bakanlık

b) Milli Eğitim Bakanlığı

c) İçişleri Bakanlığı

d) Devlet Personel Başkanlığı

                                                             

4-Kadrosu kaldırılan memurlar, en geç ne kadar süre içinde kendi kurumlarında niteliklerine uygun bir kadroya atanırlar?

a) 1 ay

b) 2 ay

c) 3 ay

d) 6 ay

                                                             

5-657 sayılı DMK’nın 91 inci maddesine göre Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirilen memurların 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarından Devlet Personel Başkanlığınca tespit edilen kadroya, anılan Başkanlık tarafından kaç gün içinde ataması teklif edilir?

a) 15

b) 30

c) 45

d) 60

                                                             

6-657 sayılı DMK’nın 91 inci maddesine göre Devlet Personel Başkanlığı tarafından gönderilen atama teklif yazısının atamayı yapacak kamu kurum ve kuruluşuna intikalinden itibaren kaç gün içinde bu kurum ve kuruluş tarafından atama işlemlerinin yapılması zorunludur?

a) 7

b) 10

c) 15

d) 30

                                                             

7-657 sayılı DMK’nın 92 nci maddesine göre memurlar memuriyetleri boyunca kaç defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilir veya kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılır?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 4

                                                             

8-657 sayılı DMK’nın 94 üncü maddesine göre mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz kaç gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır?

a) 5

b) 7

c) 10

d) 15

                                                             

9-657 sayılı DMK’nın 94 üncü maddesine göre çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse ne kadar süre gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir?

a) 15 gün

b) 1 ay

c) 2 ay

d) 3 ay

                                                             

10-657 sayılı DMK’nın 96 ncı maddesine göre Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet Memurları yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar. Bunlara uymayanlara hangi ceza verilir?

a) Kınama

b) Aylıktan Kesme

c) Kademe İlerlemesinin Durdurulması

d) Memuriyetten Çıkarma



                    

                                               
                                                             





657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-13

 Cevap Anahtarı






1-D
2-D
3-A
4-D
5-C
6-D
7-B
8-C
9-B
10-D







Etiket: İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, içişleri bakanlığı, Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık , gys, 2018 görevde yükselme, içişleri bakanlığı sınavı, şube müdürü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü, 2019 gys, gys kitapları,içişleri bakanlığı gys,içişleri gys,içişleri bakanlığı 2018 gys,2018 içişleri gys kitabı,görevde yükselme,gys içişleri bakanlığı,gys içişleri 2018,şef ve memur görevde yükselme sınavı, İçişleri Bakanlığı GYS, İçişleri Bakanlığı Şef GYS, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı, İçişleri gys kitabı, İçişleri gys kitapları, İçişleri Bakanlığı data şeflik, içişleri bakanlığı gys şef kitabı2018 görevde yükselme sınavı, 2018 gys çalışma soruları, anayasa gys soru cevap, gys sorular, gys şef, gys test, içişleri bakanlığı görevde yükselme, içişleri gys, sağlık gys, sınav, 


Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Sohbeti Aç
1
_
Görevde Yükselme Sınavlarını ziyaret ettiğiniz için teşekkürler!

Başlat

SON PAYLAŞILAN GÖNDERİ

Öne Çıkan Gönderiler

Yorumlar