>

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-15





1-“a- Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

  b- Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyla bir ay kaydına tabi değildirler.”

657 Sayılı DMK’nın 97 nci maddesine göre yukarıda belirtilenlere uygun şekilde memuriyetten çekilenler kaç ay geçmeden yeniden atanamaz?

a) 3 ay

b) 4 ay

c) 6 ay

d) 12 ay

                                                             

2-“Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.”

657 Sayılı DMK’nın 97 nci maddesine göre Yukarıda belirtilenlere uymadan memuriyetten çekilenler ne kadar süre geçmeden yeniden atanamaz?

a) 6 ay

b) 1 yıl

c) 2 yıl

d) Hiçbir surette yeniden atanamazlar.

                                                             

3-Memurlara; en az yüzde kaç oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun (çocuğun evli olması durumunda eşinin de en az yüzde aynı oranında engelli olması kaydıyla) hastalanması hâlinde hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde kaç güne kadar mazeret izni verilir?

a) %60 oranında 20 güne kadar

b) %70 oranında 10 güne kadar

c) %80 oranında 10 güne kadar

d) %50 oranında 20 güne kadar

                                                             

4-657 sayılı DMK’nın 105 inci maddesine göre, Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde kaç aya kadar izin verilebilir?

a) 12

b) 18

c) 24

d) 36

                                                             

5-657 sayılı DMK’nın 105 inci maddesine göre, Memura, diğer hastalık hâllerinde ise kaç aya kadar izin verilir?

a) 6

b) 12

c) 18

d) 24

                                                             

6-657 sayılı DMK’nın 105 inci maddesine göre , İzin süresinin sonunda, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, ne kadar süre uzatılır?

a) 12

b) 18

c) 24

d) 36

                                                             

7-657 sayılı DMK’nın 105 inci maddesine göre, Hastalık raporlarının hangi hallerde, hangi hekimler veya sağlık kurulları tarafından verileceği ve süreleri ile bu konuya ilişkin diğer hususlarda Devlet Personel Başkanlığınca yönetmelik hazırlanırken hangisinin görüşüne başvurulmaz?

a) Sağlık Bakanlığı

b) Sosyal Güvenlik Kurumu

c) Dışişleri Bakanlığı

d) İçişleri Bakanlığı

                                                             

8-657 sayılı DMK’nın 105 inci maddesine göre, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, kaç aya kadar izin verilir? Bu süre gerektiğinde kaç katına kadar uzatılır?

a) 2 ay – 3 kat

b) 3 ay – 1 kat

c) 6 ay - 1 kat

d) 9 ay - 1 kat

                                                             

9-Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine kaç aya kadar aylıksız izin verilebilir?

a) 6 ay

b) 12 ay

c) 18 ay

d) 24 ay

                                                             

10-Engelli açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları engellilere ilişkin taleplerini her yılın hangi ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır?

a) Ocak

b) Şubat

c) Ekim

d) Aralık

                   

                                               
                                                             





657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-15

 Cevap Anahtarı






1-C
2-B
3-B
4-B
5-B
6-B
7-D
8-B
9-C
10-C









Etiket: İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, içişleri bakanlığı, Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık , gys, 2018 görevde yükselme, içişleri bakanlığı sınavı, şube müdürü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü, 2019 gys, gys kitapları,içişleri bakanlığı gys,içişleri gys,içişleri bakanlığı 2018 gys,2018 içişleri gys kitabı,görevde yükselme,gys içişleri bakanlığı,gys içişleri 2018,şef ve memur görevde yükselme sınavı, İçişleri Bakanlığı GYS, İçişleri Bakanlığı Şef GYS, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı, İçişleri gys kitabı, İçişleri gys kitapları, İçişleri Bakanlığı data şeflik, içişleri bakanlığı gys şef kitabı2018 görevde yükselme sınavı, 2018 gys çalışma soruları, anayasa gys soru cevap, gys sorular, gys şef, gys test, içişleri bakanlığı görevde yükselme, içişleri gys, sağlık gys, sınav, 

Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Sohbeti Aç
1
_
Görevde Yükselme Sınavlarını ziyaret ettiğiniz için teşekkürler!

Başlat

SON PAYLAŞILAN GÖNDERİ

Öne Çıkan Gönderiler

Yorumlar