>

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-16





1-Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine kaç ay aylıksız izin verilir?

a) 24 ay

b) 36 ay

c) 18 ay

d) 12 ay

2-Kaç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşlerine, 104 üncü maddenin (A) fıkrası uyarınca verilen sekiz haftalık iznin veya aynı maddenin (F) fıkrası uyarınca izin kullanılması hâlinde bu iznin bitiminden itibaren, istekleri üzerine yirmi dört aya kadar aylıksız izin verilir?

a) 3

b) 2

c) 1

d) 4

3-Özel burs sağlayan ve bu burstan istifade etmesi için kendilerine aylıksız izin verilenler de dâhil olmak üzere burslu olarak ya da bütçe imkânlarıyla yetiştirilmek üzere yurtdışına gönderilen veya sürekli görevle yurtiçine ya da yurtdışına atanan veya en az kaç ay süreyle yurtdışında geçici olarak görevlendirilen memurlar veya diğer personel kanunlarına tâbi olanlar ile yurtdışına kamu kurumlarınca gönderilmiş olan öğrencilerin memur olan eşleri ile 77 nci maddeye göre izin verilenlerin memur olan eşlerine görev veya öğrenim süresi içinde aylıksız izin verilebilir?

a) 3 ay

b) 4 ay

c) 6 ay

d) 12 ay

4-Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla kaç hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir?

a) 3 yıl

b) 4 yıl

c) 5 yıl

d) 10 yıl

5-Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazereti gerektiren sebebin ortadan kalkması hâlinde, kaç gün içinde göreve dönülmesi zorunludur?

a) 7 gün

b) 15 gün

c) 10 gün

d) 30 gün

6-657 sayılı DMK’nın 109 uncu maddesine göre memurun özlük dosyasında hangi bilgi veya belgeler bulunmaz?

a) İnceleme, soruşturma, denetim raporları

b) Babasının mal bildirimleri 

c) Disiplin cezaları

d) Ödül ve başarı belgesi verilmesine ilişkin bilgi ve belgeler

7-Özlük dosyalarının tutulma esasları ile özlük dosyalarında yer alacak belgelere ilişkin usûl ve esaslar hangisi tarafından belirlenir?

a) İçişleri Bakanlığı

b) Bakanlar Kurulu

c) Devlet Personel Başkanlığı

d) Devlet Planlama Teşkilatı

8-Kaç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir?

a) 3

b) 2

c) 4

d) 5

9-Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % kaçına kadar ödül verilebilir?

a) %100

b) %200

c) %300

d) %250

10-Bir malî yıl içinde ödüllendirileceklerin sayısı, kurumun yılbaşındaki dolu kadro mevcudunun binde ....., Gümrük Müsteşarlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü kadroları için binde ...... fazla olamaz. Yıl içinde ödüllendirilen personel sayısı kurumlarınca izleyen yılın ...... ayı sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirilir?

a) binde 20 - binde 30 - Mart

b) binde 10 - binde 20 - Ocak

c) binde 10 - binde 20 - Aralık

d) binde 10 - binde 20 - Nisan


                   

                                               
                                                             





657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-16

 Cevap Anahtarı






1-A
2-A
3-C
4-C
5-C
6-B
7-C
8-A
9-B
10-B










Etiket: İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, içişleri bakanlığı, Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık , gys, 2018 görevde yükselme, içişleri bakanlığı sınavı, şube müdürü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü, 2019 gys, gys kitapları,içişleri bakanlığı gys,içişleri gys,içişleri bakanlığı 2018 gys,2018 içişleri gys kitabı,görevde yükselme,gys içişleri bakanlığı,gys içişleri 2018,şef ve memur görevde yükselme sınavı, İçişleri Bakanlığı GYS, İçişleri Bakanlığı Şef GYS, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı, İçişleri gys kitabı, İçişleri gys kitapları, İçişleri Bakanlığı data şeflik, içişleri bakanlığı gys şef kitabı2018 görevde yükselme sınavı, 2018 gys çalışma soruları, anayasa gys soru cevap, gys sorular, gys şef, gys test, içişleri bakanlığı görevde yükselme, içişleri gys, sağlık gys, sınav, 

Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Sohbeti Aç
1
_
Görevde Yükselme Sınavlarını ziyaret ettiğiniz için teşekkürler!

Başlat

SON PAYLAŞILAN GÖNDERİ

Öne Çıkan Gönderiler

Yorumlar