>

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-34




1-Kurumlar yıllık eğitim programlarına göre yapmakta oldukları eğitim çalışmalarının sonuçlarını her altı aylık dönemin bitiminden en geç bir ay sonra aşağıdakilerden hangisine bir raporla bildirmek zorundadırlar?

a) Eğitim Dairesi Başkanlığı

b) Devlet Planlama Teşkilatı

c) Devlet Personel Başkanlığı

d) Milli Eğitim Bakanlığı

                                                             

2-Öğrenci okutma şartlarını düzenleyen yönetmelikler başlıklı 657 sayılı DMK’nın 223 üncü maddesine göre hangisi hazırlanacak yönetmeliklerde yer almaz?

a) Maliye Bakanlığı

b) Devlet Planlama Teşkilatı

c) Milli Eğitim Bakanlığı

d) Bakanlar Kurulu

                                                             

3-Mecburi hizmetle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Yurtiçinde Devlet hesabına okutulan öğrenciler (Tatiller dahil) öğrenim süreleri kadar mecburi hizmetle yükümlüdürler.

b)Yurtdışındaki öğretim kurumlarında Devlet hesabına öğrenimlerini bitiren öğrenciler (Tatiller dahil) öğrenim sürelerinin iki katı kadar mecburi hizmetle yükümlüdürler.

c)Yetiştirilmek, eğitilmek, bilgilerini artırmak veya staj yapmak üzere 6 ay ve daha fazla süre ile dış memleketlere gönderilen memurlara gönderilme şekillerine bakılmaksızın yurtdışında kaldıkları sürenin iki katı kadar mecburi hizmet yüklenir.

d)Mecburi hizmetle yükümlü bulunanlar, yarışma sınavına tabi tutulmaksızın atanırlar.

                                                             

4-Mecburi hizmetle ilgili yükümlülükler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Mecburi hizmetle yükümlü bulunanlar yetiştirme, eğitim veya staj sürelerinin bitiminden itibaren en çok iki ay içinde kurumlarına başvurmak zorundadırlar.

b) Başvurma tarihinden itibaren en geç 6 ay içinde bir göreve atanmayanların mecburi hizmet yükümlülükleri kalkar.

c) Başvurmayanlar veya atanma için gerekli belgelerini tamamlamayanlar yol giderleri de dahil olmak üzere, kendilerine kurumlarınca yapılmış bulunan bütün giderleri yüzde elli fazlasıyla ödemek zorundadırlar.

d) Atanıp da yükümlü bulundukları mecburi hizmeti bitmeden ayrılmış veya bir ceza sebebiyle memurluktan çıkarılmış olanlar mecburi hizmetlerinin eksik kalan kısmı ile orantılı tutarı yüzde elli fazlasıyla ödemek zorundadırlar.

                                                             

5-Mecburi hizmetle ilgili yükümlülükler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Hizmetlerine lüzum olmadığına ilgili kurumun teklifi ve Maliye Bakanlığının uygun görüşüne dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilenlerin mecburi hizmet yükümlülükleri krediye dönüştürülebilir.

b) İlk ve orta dereceli okullar ile, kurslarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okutulan parasız yatılı öğrencilerin mecburi hizmetlerine, bu kanuna tabi kurum ve kuruluşlarda ihtiyaç olmaması halinde Milli Eğitim Bakanlığı bunların mecburi hizmet yükümlülüğünü kaldırmaya yetkilidir. Bu fıkraya göre kurumların, ihtiyacı olup olmadığı 3 aylık süre verilmek ve Resmi Gazete'de ilan edilmek suretiyle tespit olunur.

c) Askerlikte geçen süre mecburi hizmetten sayılmaz.

d) Mecburi hizmetini yapmakta iken yasama organına seçilenlerin yükümlülükleri seçildikleri sürece ertelenir.

                                                             

6-Kamu personeli bilgi sisteminin uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar ile istisna tutulacak kamu kurum ve kuruluşları hangisi tarafından belirlenir?

a) Personel Genel Müdürlüğü

b) Devlet Personel Başkanlığı

c) Başbakanlık

d) Bakanlar Kurulu

                                                             

7-Ölüm yardımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Devlet memurlarından: memur olmayan eşi ile aile yardımı ödeneğine müstehak çocuğu ölenlere En yüksek Devlet memuru aylığı (ek gösterge dahil) tutarında ödenir.

b) Memurun ölümü halinde sağlığında bildiri ile gösterdiği kimseye, eğer bildiri vermemiş ise eşine ve çocuklarına, bunlar yoksa ana ve babasına, bunlar da yoksa kardeşlerine En yüksek Devlet memuru aylığının 2 katı (ek gösterge dahil) tutarında ödenir.

c) Ölüm yardımı ödeneği, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ve ödeme emri aranmaksızın bakanlık tarafından derhal ödenir.

d) Ölüm yardımı borç için hacizedilemez.

                                                             

8-Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, memurun görevlendirileceği kurumda göreve ilişkin kaçıncı ve daha yukarı bir dereceden boş bir kadronun bulunması şarttır?

a) 3 üncü

b) 4 üncü

c) 5 inci

d) 7 nci 

                                                             

9-Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda kaç ayı geçemez?

a) 3 ay

b) 4 ay

c) 5 ay

d) 6 ay

                                                             

10-Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok kaç yıldır; gerekli görülmesi hâlinde bu süre kaç katına kadar uzatılabilir?

a) 1 yıl – 2 katı

b) 2 yıl – 1 katı

c) 3 yıl – 2 katı

d) 2 yıl – 2 katı

                  
                                               
                                                             





657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-34

 Cevap Anahtarı



1-C

2-D

3-C

4-B

5-B

6-D

7-C

8-B

9-D

10-B




Etiket: İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, içişleri bakanlığı, Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık , gys, 2018 görevde yükselme, içişleri bakanlığı sınavı, şube müdürü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü, 2019 gys, gys kitapları,içişleri bakanlığı gys,içişleri gys,içişleri bakanlığı 2018 gys,2018 içişleri gys kitabı,görevde yükselme,gys içişleri bakanlığı,gys içişleri 2018,şef ve memur görevde yükselme sınavı, İçişleri Bakanlığı GYS, İçişleri Bakanlığı Şef GYS, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı, İçişleri gys kitabı, İçişleri gys kitapları, İçişleri Bakanlığı data şeflik, içişleri bakanlığı gys şef kitabı2018 görevde yükselme sınavı, 2018 gys çalışma soruları, anayasa gys soru cevap, gys sorular, gys şef, gys test, içişleri bakanlığı görevde yükselme, içişleri gys, sağlık gys, sınav, 
Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Sohbeti Aç
1
_
Görevde Yükselme Sınavlarını ziyaret ettiğiniz için teşekkürler!

Başlat

SON PAYLAŞILAN GÖNDERİ

Öne Çıkan Gönderiler

Yorumlar