>

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-35



1-Aşağıdakilerden hangileri Bu Kanunun ve diğer personel kanunlarının uygulanması için bu kanunlar kapsamına giren kurumlarla Devlet bütçesinden finanse edilen bütün kurumlarda organizasyon ve metot araştırmaları, kadro analizleri ve diğer gerekli bütün incelemeleri yaparlar?

a) Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı

b) Maliye Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu

c) Kalkınma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı

d) Maliye Bakanlığı ve Eğitim Dairesi Başkanlığı

                                                             

2-657 sayılı DMK’nın uygulanması ile ilgili konularda kurumlar, bağlı veya ilgili oldukları Bakanlık eliyle Devlet Personel Başkanlığına bu dairenin bağlı bulunduğu Devlet Bakanlığı kanalıyla başvururlar. Bu başvurmalarla ilgili işlemlerin yürütülme usul ve esasları hangisi tarafından tespit edilir?

a) Personel Genel Müdürlüğü

b) Devlet Personel Başkanlığı

c) Başbakanlık

d) Bakanlar Kurulu

                                                             

3-Aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara müteakip ayın aylığına mahsuben hangileri tarafından müştereken belirlenecek esaslar dahilinde avans ödenebilir?

a) Devlet Personel Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı ile Maliye ve Gümrük Bakanlığınca

b) Devlet Personel Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı ile Maliye ve Kalkınma Bakanlığınca

c) Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı ile Maliye ve Gümrük Bakanlığınca

d) Devlet Bakanlığı ve Gümrük Bakanlığı ile Maliye ve Kalkınma Bakanlığınca 

                                                             

4-657 sayılı DMK ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Bu Kanuna ekli IV sayılı cetvelde unvanları yazılı görevlerde bulunanlara hizalarında gösterilen gösterge rakamlarının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda makam tazminatı ödenir.

b) Makam tazminatı hiç bir vergiye tabi tutulmaz.

c) Ödemelerde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır.

d) Bu tazminattan yararlananlara ayrıca yüksek hakimlik tazminatı ödenmez.

                                                             

5-Kanunun 89 uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere, ders saati başına örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için kaç gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir?

a) 120

b) 130

c) 140

d) 150

                                                             

6-Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşlerine, çocuğun teslim edildiği tarihten itibaren kaç hafta süre ile izin verilir?

a) 8 hafta

b) 10 hafta

c) 16 hafta

d) 4 hafta

                                                             

7-Doğum sonrası analık izni süresi sonunda kadın memur, isteği hâlinde çocuğun hayatta olması kaydıyla analık izni bitiminde başlamak üzere ayrıca süt izni verilmeksizin birinci doğumda … ay, ikinci doğumda … ay, sonraki doğumlarda ise … ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilir. Çoğul doğumlarda bu sürelere … ay ilave edilir. Çocuğun engelli doğması veya doğumdan sonraki on iki ay içinde çocuğun engellilik durumunun tespiti hâllerinde bu süreler …… ay olarak uygulanır.?

a) 1 ay – 2 ay – 3 ay – 2 ay – 6 ay

b) 2 ay – 3 ay – 9 ay – 3 ay – 6 ay 

c) 2 ay – 4 ay – 6 ay – 1 ay – 12 ay

d) 1 ay – 2 ay – 4 ay – 4 ay – 12 ay

                  
                                               
                                                             





657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Test-35

 Cevap Anahtarı



1-A

2-D

3-C

4-B

5-D

6-A

7-C





Etiket: İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımlı Soru Bankası 2018, içişleri bakanlığı, Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık , gys, 2018 görevde yükselme, içişleri bakanlığı sınavı, şube müdürü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü, 2019 gys, gys kitapları,içişleri bakanlığı gys,içişleri gys,içişleri bakanlığı 2018 gys,2018 içişleri gys kitabı,görevde yükselme,gys içişleri bakanlığı,gys içişleri 2018,şef ve memur görevde yükselme sınavı, İçişleri Bakanlığı GYS, İçişleri Bakanlığı Şef GYS, İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı, İçişleri gys kitabı, İçişleri gys kitapları, İçişleri Bakanlığı data şeflik, içişleri bakanlığı gys şef kitabı2018 görevde yükselme sınavı, 2018 gys çalışma soruları, anayasa gys soru cevap, gys sorular, gys şef, gys test, içişleri bakanlığı görevde yükselme, içişleri gys, sağlık gys, sınav, 
Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Sohbeti Aç
1
_
Görevde Yükselme Sınavlarını ziyaret ettiğiniz için teşekkürler!

Başlat

SON PAYLAŞILAN GÖNDERİ

Öne Çıkan Gönderiler

Yorumlar